Tags
Op deze pagina
Op je gsm staan al je contactgegevens, foto’s, video’s, favoriete apps en meer. Daarom is het heel belangrijk om je smartphone leeg te maken voor je die wegdoet. Volg deze simpele stappen om veilig al je data over te zetten en nadien te verwijderen.
Vooraleer je van start gaat werk je de software bij naar de laatste versie. Zo ben je zeker dat je steeds de recentste data bewaart. Dit doe je zo:
- Ga naar ‘instellingen”
- Kies “software-update”
- Klik op “download en installeer”
- Volg verdere instructies
Stap 1: Zet je gegevens over op een nieuw toestel
Heb je al een nieuwe gsm aangekocht? Dan kan je onmiddellijk al je gegevens overzetten met Smart Switch van je oude Samsung naar je nieuwe. Hiervoor leg je ****de 2 telefoons naast elkaar:
Op je oude telefoon:
- Open het app-menu en open “Smart Switch”
- Selecteer “verzenden” op je oude telefoon
- Kies hoe je verbinding wil maken “draadloos” of “kabel”
Op je nieuwe gsm:
- Er verschijnt een pop-up
- Kies voor “ja” bij verbinding maken
Op je oude telefoon:
- Selecteer de gegevens die je wil verzenden
- Kies “verzenden”
Je gegevens zijn nu gekopieerd naar je nieuwe gsm, maar ze staan ook nog op je oude toestel. Wil je je gsm verkopen? Dan moet je deze data ook nog wissen.
Stap 2: Maak een back-up van je gegevens
Met een reservekopie zorg je ervoor dat je data altijd veilig is.Een reservekopie maken doe je ook met Smart Switch.
Je gegevens overzetten op een pc doe je zo:
- Download “Smart Switch PC”
- Open “Smart Switch” en connecteer je gsm met een USB-kabel aan je pc
- Op je gsm verschijnt een pop-up. Kies “toestaan” tot de toegang van je telefoongegevens
- Op je pc-scherm verschijnt een scherm. Klik op “back-up” linksonder
- Vink aan wat je wil kopiëren en klik “OK”
- Je pc maakt nu een kopie. Dit kan enkele ogenblikken duren.
Stap 3: Koppel je Googleaccount los en verwijder je Samsungaccount
Voordat je je gsm reset naar de fabrieksinstellingen koppel je best nog even je Googleaccount los. Zo zorg je ervoor dat niemand toegang heeft tot je privégegevens die in je account zijn opgeslagen. Dat doe je zo:
- Ga naar “instellingen”
- Kies “accounts en back-up”
- Klik op “accounts beheren”
- Selecteer je account en klik op “account wissen”
Je Samsungaccount verwijder je op dezelfde manier. Je selecteert in plaats van je Googleaccount je Samsungaccount en kiest dan account wissen.
Stap 4: Samsung-gsm leegmaken voor verkoop
Nu ben je klaar om permanent alle gegevens van je Samsung te wissen.
Ga in instellingen naar “algemeen beheer”
Kies ”resetten”
Selecteer “fabrieksgegevens herstellen”
Bevestig de details om je fabrieksgegevens te herstellen
Klik opnieuw op “resetten”
Klik op “alles verwijderen”
Kijk nog even na of alle data goed verwijderd is van je telefoon. Lukt het je niet of loop je ergens vast? Contacteer ons. Onze experts helpen je je gsm in enkele makkelijke stappen verkoopklaar te maken.