Meteen naar inhoud

Je Google-account loskoppelen van een Android-toestel

Tags

Benieuwd hoe je je Google-account kunt loskoppelen van je Android-toestel? Deze handleiding helpt je stap voor stap om je Google-account veilig van je Android-toestel te verwijderen.

Stap 1

Open de Instellingen-app

Begin met het openen van de Instellingen-app op je Android-toestel. Het tandwiel-pictogram vind je meestal op het beginscherm of in de app-lade. Tik op het pictogram om toegang te krijgen tot alle instellingen van je toestel.

Stap 2

Ga naar ‘Accounts’ of ‘Gebruikers en accounts’

In het instellingenmenu zoek je naar de optie ‘Accounts’, ‘Gebruikers en accounts’, of ‘Accounts en back-up’. Bij sommige Android-toestellen is dit simpelweg ‘Accounts’. Tik op deze optie om toegang te krijgen tot het overzicht van de accounts die op je toestel zijn ingesteld.

Stap 3

Selecteer je Google-account

In het menu van ‘Accounts’ zie je een lijst met alle accounts die op je Android-toestel zijn ingesteld. Zoek naar de optie ‘Google’ en tik hierop om al je Google-accounts te zien die aan je toestel zijn gekoppeld. Dit kan één of meerdere accounts zijn, afhankelijk van je instellingen.

Voor Samsung-toestellen:

Bij Samsung moet je eerst op ‘Accounts beheren’ tikken om de lijst van je Google-accounts te zien. Daarna kun je het gewenste Google-account selecteren om verder te gaan.

Stap 4

Tik op het Google-account dat je wilt loskoppelen

Kies het Google-account dat je van je toestel wilt verwijderen. Dit is het account waar je de koppeling mee wilt verbreken.

Stap 5

Verwijder het account

Zodra je het account hebt geselecteerd, zie je een optie om het account te verwijderen. Dit kan in de vorm zijn van een prullenbak-icoontje of een ‘Account verwijderen’ knop. Tik hierop. Het systeem zal je mogelijk om een bevestiging vragen. Bevestig de verwijdering om het Google-account van je toestel los te koppelen.

Stap 6

Bevestigen van de actie

Afhankelijk van je toestel wordt je gevraagd om je toestel wachtwoord, patroon, of vingerafdruk in te voeren als beveiligingsmaatregel. Voer de gevraagde gegevens in om de verwijdering te bevestigen. Zodra je het account hebt verwijderd, zal je geen toegang meer hebben tot apps of gegevens die aan dat Google-account zijn gekoppeld, zoals Gmail, Google Drive, en Google Foto’s, tenzij je opnieuw inlogt.

Stap 7

Controleer of het account is verwijderd

Na het verwijderen van het Google-account kun je teruggaan naar de

'Accounts'

  • sectie om te controleren of het account inderdaad is verwijderd. Je zou het betreffende Google-account niet meer in de lijst moeten zien staan