Meteen naar inhoud

Hoe reset ik mijn iPhone?

Tags

Benieuwd hoe je jouw iPhone volledig kunt resetten? Door je iPhone te resetten naar de fabrieksinstellingen worden alle gegevens, instellingen en accounts van het toestel verwijderd. Dit is een belangrijke stap wanneer je je iPhone wilt doorgeven, verkopen of opnieuw wilt instellen. Deze handleiding begeleidt je stap voor stap door het resetproces, zodat je dit veilig en correct kunt uitvoeren.

Stap 1

Open de Instellingen-app

Begin met het openen van de Instellingen-app op je iPhone. Dit is het grijze pictogram met een tandwiel dat je op het beginscherm kunt terugvinden. Vanuit deze app heb je toegang tot alle systeem- en toestel instellingen van je iPhone.

Stap 2

Ga naar ‘Algemeen’

In het instellingen menu scroll je naar beneden tot je de optie ‘Algemeen’ ziet. Tik hierop om het menu met algemene instellingen en systeemopties te openen.

Algemeen

Stap 3

Open ‘Zet over of stel iPhone opnieuw in’

Onderaan het scherm ‘Algemeen’ tik je op ‘Zet over of stel iPhone opnieuw in’. In dit menu vind je alle opties die te maken hebben met het wissen, resetten of voorbereiden van je iPhone.

Zet over of stel iPhone opnieuw in

Stap 4

Kies ‘Wis alle inhoud en instellingen’

Tik op ‘Wis alle inhoud en instellingen’.

Wis alle inhoud en instellingen

Stap 5

Kies ‘Ga door’ om je keuze te bevestigen

Je iPhone toont nu een overzicht van wat er zal worden verwijderd, zoals apps, gegevens en accounts. Tik op ‘Ga door’ om verder te gaan.

Ga door

Stap 6

Bevestig en log uit van je Apple ID

Afhankelijk van je instellingen word je gevraagd om je iPhone-toegangscode in te voeren. Daarna vraagt de iPhone om het wachtwoord van je Apple ID. Dit is nodig om ‘Zoek mijn iPhone’ uit te schakelen en het activeringsslot te verwijderen. Voer het wachtwoord in en bevestig.

Stap 7

Wacht tot het resetten is voltooid

Na bevestiging begint de iPhone met het wissen van alle gegevens. Dit proces kan enkele minuten duren. Zodra het resetten is voltooid, start de iPhone opnieuw op en verschijnt het welkomstscherm. Dit betekent dat de iPhone volledig is gereset en niet langer aan een Apple ID is gekoppeld.